فرصت‌های سرمایه‌گذاری ملایر

فرصت‌های سرمایه‌گذاری ملایر

کارفرما: شهردای ملایر

تعداد فرصت ها: 84 عدد

سال: 1402

امروزه و بواسطه نقش کلیدی سرمایه در فراخوانی محتوای توسعه به مناطق هدف در تمام جهان، تلاش و برنامه­‌ریزی برای هم افزایی و همراستایی کلیه منابع تولید کالا، خدمات و ایجاد ارزش افزوده، از اهمیت بالایی برخوردار شده است. در کشور ما نیز به لحاظ رشد شهرنشینی، توسعه خدمات، به کارگیری ابزارها و ملزومات نوین، لازم است تا با برنامه‌­ریزی، هدفمندسازی اقدامات جذب سرمایه برای تامین زیرساخت‌‎ها و امکانات مورد نیاز شهر و شهروندان مهیا گردد. به بیان دیگر تحقق توسعه تنها با اتکاء بر منابع دولتی میسر و ممکن نیست. لذا مناسب‌ترین رویه مدیریتی در هدایت جوامع به سوی توسعه پایدار، هدایت تولی گرانه، تمامی عوامل اقتصادی در جهت تحقق اهداف و چشم اندازهای کلان آنهاست که علاوه بر بهره بردن از منابع دولتی و عمومی و ایجاد زیربناها، مشوق‌های اقتصادی برانگیزاننده ای نیز برای ایجاد تحرک در بخش خصوصی فراهم نمایند تا این بخش با مشارکت فعال خود در فعالیت‌های اقتصادی – اجتماعی، نقش مکملی برای دولت در جهت نیل به توسعه فراگیر و همه جانبه در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی ایفا نماید. سوابق و رویکردهای مجموعه­‌های مدیریت شهری از یک سو و عدم وجود آمار و اطلاعات دقیق و شفاف و به روز از تمامی داشته‌­های شهر و شهرداری از سوی دیگر،  دلالت بر مهجور ماندن برنامه در نظام مدیریت شهری و عجز آن از سازماندهی اداره شهر و عدم توفیق در تحقق چشم اندازهای کلان و هدف گذاری‌های بلند مدت شده است. مجموعه مدیریتی ملایر هم اکنون به عنوان سکان دار این جغرافیای جهانی، دارای برنامه و آمادگی لازم برای اجرای اقدامات و پروژه های شتاب دهنده اقتصادی و رونق شهر بصورت پایدار می­باشد تا بتواند در تفکر حاکم بر ارکان مدیریت شهری، کارگزاران، ذینفعان و سرمایه گذاران و همچنین شیوه های اداره شهر دگرگونی اساسی ایجاد کند.

در این راستا و در یک برنامه­ریزی منسجم و گروهی، مدیران ارشد و میانی در ملایر برآن شدند تا با پیاده­سازی سیاست‌های تسهیل جذب و راهبری سرمایه، فرصت مشارکت مردمی و بخش خصوصی در طرح‌های موجه، فراهم آید.

بر این اساس و حسب ضرورت تهیه سند سرمایه‌گذاری ملایر و با بکارگیری روش‌های علمی، تحلیل و بررسی مزیت‌های مطلق و نسبی، پیمایش میدانی اراضی مستعد سرمایه‌گذاری و با رعایت تطابق در مقیاس و عملکرد پروژه‌های پیشنهادی، با اهداف طرح‌های فرادست و همچنین اخذ نظرات گروه­‌های ذی‌نفع و ذی‌حق در تایید نهایی آن‌ها، تلاش شد تا دستاوردهای مختلف در معرفی ظرفیت‌ها و فرصت‌های سرمایه­پذیری با بالاترین ضریب تحقق‌پذیری صورت پذیرد. 

در فرایند تدوین سند جامع دو سطح مد نظر قرار گرفت. سطح اول با رویکرد عملیاتی و کوتاه مدت و سطح دوم با رویکرد راهبردی و بلند مدت، سطح اول متوجه محدوده و حریم شهر ملایر، بواسطه نقش کلیدی آن در مرکزیت شهرستان ملایر با 35 فرصت مغتنم سرمایه گذاری و سطح دوم در گستره شهرستان ملایر با ارائه 52 فرصت سرمایه گذاری در نظر گرفته شد. این سند مجموعاً حاوی 87 فرصت سرمایه گذاری در هفـت حوزه گردشگری – تفریحی – ورزشی، صنعت و معدن، بهداشت و درمان، مسکونی، کشاورزی، فرهنگی و تجاری با بیش از 34 همت حجم سرمایه­ گذاری و با توان اشتغال زایی بیش از 7600 فرصت شغلی مستقیم و مستمر است که افق روشنی از امنیت و تضمین سود را برای سرمایه‌گذاران و علاقه‌مندان به حضور فعال در ملایر ایجاد خواهد نمود.

در سند سرمایه ­گذاری پیش روی، پروژه ها و فرصت های حائز اولویت برای سرمایه گذاری و مشارکت  بخش خصوصی به ترتیب پروژه های بین المللی، ملی، منطقه­ای و ناحیه ای ارائه شده است. این پروژه ها حاصل جمع بندی پروژه های مورد نیاز مشارکت بخش خصوصی با تأکید بر میزان توجیه پذیری آنها می باشد.  

امید است این سند جامع به کاهش چالش های تأمین مالی و جذب سرمایه گذاران مشتاق و توانمند در ملایر کمک کننده باشد و پایبندی به جریان­سازی برای سرمایه­ گذاری زمینه ایجاد اشتغال، تعاملات اجتماعی، گردشگری و اقتصادی را مهیا سازد.

قطعاً تعهد همه آحاد مردم به پیشرفت و آبادانی منجر به سربلندی، پویایی، شادکامی و رضایتمندی جمعی خواهد شد.